Fotografie woordenboek

Wanneer je op zoek bent naar een culinair fotograaf, kom je waarschijnlijk een paar termen tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Hier geef ik je een lijst met een aantal verschillende foto’s in de food fotografie. Wel belangrijk: dit zijn definities zoals ik ze gebruik. Er kunnen kleine verschillen zitten tussen fotografen.

Packshot.

Een foto van de verpakking van een product met mooi gelijkmatig licht. Vaak wordt de achtergrond verwijderd, zodat de foto op allerlei plekken gebruikt kan worden. Zoals in grafische ontwerpen, denk aan posters of op een andere foto.

(Foto voor Grünten)

Styled packshot.

Wederom een foto van de verpakking van een product, maar met meer context. Op die manier informeer je je klant ook in beeld over bijvoorbeeld de ingrediënten of een gebruiksmoment. Denk bijvoorbeeld aan een pot van deze granola op een plank in de keuken.

(Foto voor Naturally Granola)

 

product foto.

Een foto met nog meer context. Hiermee kan je de klant laten zien hoe het product gebruikt kan worden in bijvoorbeeld een recept. Dit kan mensen meteen ideeën geven wat ze met het product gaan doen.

(Foto voor Boereland Microgreens)

 

editorial fotografie.

Er wordt vaak over “editorial”gesproken, wanneer het gaat over foto’s die worden gebruikt in combinatie met tekst, zoals in kookboeken, sociale media en tijdschriften. Het hoofddoel is om een sfeer te creeëren en om mensen te inspireren.

(Foto voor Foodies Magazine)

 

commerciËle fotografie.

Commerciële foto’s worden gebruikt voor commerciële doeleindes: advertenties. Deze foto’s zijn vaak gefocust op het product zelf en lichten specifieke producteigenschappen op toepassingen uit. De kaassoufles die je hiernaast ziet zijn bijvoorbeeld gemaakt met vegan kaas. Met deze foto laten we zien dat ze een net zo lekkere gesmolten kaas ervaring geven als kaassouffles met gewone kaas.

(Foto voor AvikoRixona)

Gevonden waar je naar op zoek bent? Hieronder kan je meteen een online meeting boeken. Ik kijk ernaar uit om jouw verhaal te horen en te kijken naar wat ik zou kunnen creeëren voor je.

Vorige
Vorige

5 dingen om aan te denken voor je een culinair fotograaf inhuurt

Volgende
Volgende

VEGAN OATMEAL RAISIN COOKIES